facebook pixel 1

Lidea представи високопродуктивната си генетика в пролетници

26 август 2021

Обединението между Еуралис и Косад Семанс формира богато
портфолио.

В края на юли в землището на село Вълчитрън, Плевенско, се състоя първата демонстрация на високопродуктивната генетика от пролетни култури на новата компания Lidea. Домакин и партньор на екипа на компанията бе земеделският производител Георги Таров, с чието съдействие и подкрепа проектът е реализиран успешно. Парещото слънце и 40-градусовите температури не попречиха на значителен брой земеделски производители от Централна Северна България да присъстват на събитието, за да видят най-новите попълнения, които са включени в портфолиото на компанията. Нещо повече, независимо от екстремните условия, благодарение на перфектната организация и проявената експедитивност на екипа на Lidea земеделците се запознаха подробно с всички заложени в демонстрационните парцели хибриди от слънчоглед, царевица и сорго.

 Интересът към културите на Lidea не е случаен – земеделците от Централна Северна България, както и колегите им от цялата страна много добре познават генетиката на Еуралис и Косад Семанс и от години разчитат на нея за успешното си производство. От миналата година тези две компании се сляха в нов бранд за качествени семена с името Lidea. 

МАРТИН ВЕЛИЧКОВ – мениджър на Lidea за България, Сърбия и Гърция, приветства гостите на първото голямо събитие на обединената компания. Той представи Lidea като една от 10-те най-големи световни компании в областта на производството и дистрибуцията на семена. „Нашата мисия както в България, така и на всички пазари е да създаваме и предоставяме персонализирани устойчиви решения за многовидови семена, които да генерират стойност за земеделците през цялата година“, каза г-н Величков. Той изрази увереността си, че историята, която имат двете компании, и направените от тях инвестиции в развойната дейност, иновациите и маркетинга представят възможност на Lidea да отговори още подобре на очакванията на земеделците и спомагат за преодоляване на предизвикателствата на утрешното земеделие. Портфолиото на Lidea включва богат набор от сортове и хибриди царевица, слънчоглед, житни култури, рапица, соя, сорго, а също така от покривни, фуражни и бобови култури. „Амбициите ни са големи и искаме да постигнем топмясто при всички основни култури“, сподели стремежа на компанията г-н Величков. Накрая той увери земеделците, че екипът на Lidea ще работи усилено, за да бъде до тях и заедно да постигат високи успехи. За всяка една от представените в демонстрационните парцели култура ще ви запозная от презентациите и разговорите с ресорните експерти на Lidea.