facebook pixel 1

Нашата история

На 1 септември 2020 г. Euralis Semences и Caussade Semences се обединиха, за да създадат Lidea, международна компания за семена.

demo-img

Lidea наследява повече от 80 години знания и опит и по този начин е оборудвана да се превърне в най-добрия партньор с многовидови семена за земеделските производители, които се стремят да подобрят своите резултати.

Lidea е здраво вкоренена в югозападната част на Франция от 1936 г. и се възползва от силната европейска мрежа от 16 дъщерни дружества, които се разпространяват от Атлантическия океан до Урал. Всички наши търговски екипи са разположени на европейския континент възможно най-близо до нашите клиенти и пазари, за да осигурят близост и да развият доверие. Международен екип за развитие изгражда партньорства извън европейския континент. Днес хибридите и сортовете на Lidea могат да бъдат намерени на всички 5 континента и се продават в 48 държави.

Lidea наследява агрономически и индустриален опит, придобит от силна мрежа за научноизследователска и развойна дейност, създадена в цяла Европа, за иновации в производството на много висококачествени семена, способни да реагират точно и адекватно на всички условия на отглеждане.

Ключови дати

1936: Създаване на пшеничната кооперация Adour Basin, която ще стане Euralis
1950: Euralis е първата компания, която започва частна програма за изследване на семена от царевица
1958: Създаване на земеделска кооперация за сушене и кондициониране на семена (SICA SCS), която ще стане Caussade Semences SA
1973: Изследователска програма за не-ГМО слънчоглед и соя
1975: Става сертифициран селекционер на семена от зърнени култури
1983: Стартиране на програма за отглеждане на рапица
1989: Развитие на пазара в Европа (Германия, Белгия ...)
1997: Става акционер на Biogemma, френска компания за растителни биотехнологии (която става Innolea през 2019 г.)
2001: Създаване на GIE (Икономическо групиране на интереси) ACTISEM, с двама други партньори, за пускане на зърнени култури na пазара
2002: Консолидиране на изследователските дейности по слънчогледа с придобиването на Rustica
2003: Членство в Икономическото интересно групиране GRASS (отглеждане на треви и фуражни растения)
2004: Придобиване на изследователска дейност на зърнения животновъд SOGROUP
2007/2016: Разширяване на пазара в Централна и Източна Европа с филиали в Испания, Италия, Румъния, Унгария, Словакия, България, Полша, Холандия, Чехия, Украйна и Русия"
2009: Създаване на Eurosorgho, първата програма за изследване на сорго в Европа
2020: на 1 септември, сливане на CAUSSADE SEMENCES и EURALIS SEMENCES и раждане на Lidea