facebook pixel 1

Лидея: Революционен генетичен поток за рапица, роден от грижа за българското земеделие

19 юни 2024

Рапица осжетена от слънцето, Lid инвикто и Lid тебо, нов генетичен поток

Разработен след години на упорита научноизследователска дейност, тази генетика предлага хибриди, специално адаптирани към съвременните нужди на българските земеделци.

Защо е революционен, питате?

Първите хибриди, пуснати през 2023 г., надминаха най-добрите пазарни показатели, осигурявайки изключителни и устойчиви добиви.

Също така, хибридите са адаптирани към климатичните промени на България. Генетичният поток е устойчив на суша в началото и края на цикъла, гарантираща здрави посеви в динамичните климатични условия.

Хибридите предлагат повишена устойчивост на есенни атаки на насекоми, намалявайки нуждата от използване на химически препарати.

А новите сортове се отличават и с по-ефективно усвояване на азота, което води до по-високи добиви.

Не на последно място, генетичният поток е устойчив на редица болести по рапицата, включително вируса ТуYV, пренасян от листни въшки.

Плод на дългогодишни усилия

Създаването на този революционен генетичен поток е плод на над 10 години усилена научноизследователска дейност от страна на Лидея. Още през 2009 г. компанията преструктурира своята изследователска програма, насочвайки усилията си към разработването на хибриди, които да отговорят на бъдещите предизвикателства пред земеделието.

Лидея е не просто производител на семена, а надежден партньор на българските земеделци. Ние непрекъснато работим за подобряване на генетичния си поток, за да осигурим на земеделците устойчиви и печеливши решения.

Ние сме посветени на вашето развитие и на устойчивото земеделие в България. С революционния си генетичен поток за рапица допринасяме за сигурността и рентабилността на българското земеделие, а от там и за просперитета на Вас , българските земеделци.

 

Нашите добиви:

- Lid Инвикто: 110,6% през последните две години със средно 50,19 кг/дка, 1-ва регистрация в мрежата на Франция.

- Lid Тебо: 108,13% през последните две години със средно 48,72 кг/дка, 4-та регистрация в мрежата на Франция.